Over de Uit & Thuismarkt

iAmsterdam

Over de Uit & Thuismarkt

Vanwege de coronamaatregelen is een Uitmarkt op het Museumplein eind augustus natuurlijk niet haalbaar. De Uitmarkt zal daarom doorgaan in aangepaste vorm: digitaal en in de zaal. In aanloop naar de Uitmarkt zijn we  op 1 juli alvast met de Thuismarkt gestart.

Thuismarkt
De Thuismarkt is een online platform waar artiesten, makers en instellingen hun werk tegen betaling kunnen aanbieden aan heel Nederland, in een tijd dat live optredens slechts beperkt mogelijk zijn. Per optreden doneert het publiek 2 euro. Deze donaties komen geheel ten goede aan de artiesten, zodat zij via het platform inkomsten kunnen krijgen. De Thuismarkt bevat uniek materiaal en speciaal hiervoor geregistreerde optredens.

Uitmarkt
Op 28/29/30 augustus is er de Uitmarkt ‘digitaal en in de zaal’. Een breed aanbod van voorstellingen en optredens zal gratis te bekijken zijn. Sommige voorstellingen zijn als livestreams direct te volgen en wellicht zijn er een aantal bij te wonen voor beperkt publiek. Houd het nieuws op deze site goed in de gaten. Natuurlijk zijn ook alle opnames van de Thuismarkt te bekijken, allemaal via www.uitmarkt.nl

Over de Uitmarkt
De Uitmarkt markeert al 43 jaar de nationale opening van het culturele seizoen van Nederland en biedt een laagdrempelig en inspirerend platform voor iedereen die kennis wil maken met alles wat het nieuwe seizoen te bieden heeft.

De Uitmarkt vindt traditiegetrouw het laatste weekend van augustus plaats in Amsterdam en wordt georganiseerd door XSAGA Festivals in opdracht van Stichting Uitmarkt in nauwe samenwerking met amsterdam&partners.

De Uitmarkt wordt financieel ondersteund door de gemeente Amsterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds en BankGiro Loterij.