Pianoconcert Richard Egarr & Alexandra Nepomnyashchaya | Museum Geelvinck

iAmsterdam
1598346279_CMSRichEgarrAlexNepominblauweurnmetarmenbreedfotoRichardEgarrenAlexandraNepomnyashchayafotoMarcoBorggrev.jpeg

Pianoconcert Richard Egarr & Alexandra Nepomnyashchaya | Museum Geelvinck

In aanloop naar de 10e editie van het Geelvinck Festival ‘Early Piano’ geniet je tijdens de Uitmarkt gratis van het concert van Richard Egarr & Alexandra Nepomnyashchaya, quatre-mains op fortepiano; ‘Five masters – four hands – two stars’: J.C. Bach, Mozart, Dussek, Debussy & Schubert.

Twee eeuwen geleden klonken piano’s heel anders dan de moderne concertvleugel. Het Geelvinck Festival besteedt al tien jaar met concerten, uitgevoerd op originele fortepiano’s uit de 18e en 19e eeuw, aandacht aan het verhaal, dat daaraan kleeft.

Wij hebben deze lustrumeditie volledig moeten omgooien: het festival vindt nu online plaats van medio oktober tot en met december. In de livestream concerten geven musici uitleg over wat hen boeit in de ontdekkingstocht naar de pianomuziek, zoals die indertijd gespeeld werd. De herinnering aan de iconische componist Ludwig van Beethoven staat centraal: zijn impact strekt verder dan zijn muziek. Onze video-podcasts geven context.

Kijk voor deze online Uitmarkt special van vrijdag 28 augustus tot en met zondag 30 augustus.

Volg Museum Geelvinck via:
Website
Facebook
Instagram
Twitter

Kijk nu!
Kijk nu!
Registreer en kijk!
Uw emailadres is niet juist
Kijk nu!