Lidewij van der Voort & Fred Jacobs | Festival Oude Muziek

iAmsterdam
1598442731_CMSFredenLidewij.jpg

Lidewij van der Voort & Fred Jacobs | Festival Oude Muziek

Nadat Festival Oude Muziek Utrecht in april een streep moest zetten door het reguliere festivalprogramma biedt het u een alternatief programma aan: een reeks van 154 kamermuziekconcerten, online en offline. Anders dan het jaarlijkse festival speelt het programma zich deze zomer behalve in Utrecht ook in tien andere Nederlandse steden af. Daarnaast kunt vanuit huis meegenieten van het festival: dagelijks zijn hier vier concerten gratis online te bekijken.  

Qua opzet is gekozen voor klein en fijn: op het podium staan een, twee of drie musici, met een Nederlandse nationaliteit of in ons land wonend en werkend. Met deze speciale programmering wil het festival een impuls geven aan de Nederlandse muzieksector, die buitengewoon hard getroffen is door de coronacrisis.  

In dit concert zetten violiste Lidewij van der Voort en luitist Fred Jacobs de zangerige melodieën van het 17e-eeuwse vioolrepertoire in het zonnetje. In hun programma klinken werken van o.a. Kapsberger, Marini en Locke.

Lidewij van der Voort en Fed Jacobs waren live te zien op zaterdag 29 augustus om 14:00 uur. Bekijk hier de video terug.

Volg Festival Oude Muziek via:
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
Website

Kijk nu!
Kijk nu!
Registreer en kijk!
Uw emailadres is niet juist
Kijk nu!