Blasphemy Rhapsody | ICK Dans Amsterdam

iAmsterdam
1598529044_CMSBLASPHEMY-14.jpg

Blasphemy Rhapsody | ICK Dans Amsterdam

We spreiden onze vleugels.
De popsong Around the world van Daftpunk klinkt uit de boxen.
De eerste prille windvlaag zet ons in beweging.
Omhoog worden we gevoerd maar onze voeten blijven stevig verankert in de grond.

Blasphemy Rhapsody ontpopt zich vervolgens als een gedanst ritueel waarin zekerheden worden geofferd. Een oproep om de beweeglijkheid van het leven te omarmen. Een ceremonie waarin de down to earth werkelijkheid zich nestelt in heiligheid.

Als vloeken in de kerk, ontstond Blasphemy Rhapsody, met gepaste afstand en vanuit een prangende noodzaak tot voortgang. Dit keer niet in een studio maar in hun ‘heilige’ thuis ruimte werkten de dansers aan een solo met als uitgangspunt het zwiepend gestructureerd voet-werk van de Charleston en de extatische dans van de zuid-Italiaans dans de Pizzica.

In online verbinding met Emio Greco | Pieter C. Scholten zwoegden ze nietsontziend zich een weg, langs banken en onder tafels, om met de kracht van dans de muren de maat te nemen en hun grenzen te verleggen.

Blasphemy Rhapsody luidt samen met de premières van Shameless en We Want It All het startsein in van seizoen 2020/2021 waarin Greco en Scholten zich overgeven aan het rücksichtsloos idealisme met de beweeglijkheid van leven als overkoepelend motief.

Kijk tijdens het Uitmarktweekend (vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus) gratis naar deze Online Uitmarktspecial van ICK Dans Amsterdam met een exclusief voorproefje van Blasphemy Rhapsody.

Volg ICK Dans Amsterdam via:
Website
Facebook
Instagram
Twitter

 

 

Kijk nu!
Kijk nu!
Registreer en kijk!
Uw emailadres is niet juist
Kijk nu!