Basklarinet Festijn

iAmsterdam
1594210273_1592920238_FieSchouten-MichelMarang2020gekropt1.jpg

Basklarinet Festijn

Ter ere van de Thuismarkt neemt Fie Schouten (basklarinet) je mee in een deel van het live-concert in het Plein Theater van 14 juni 2020, uit de concertserie Nieuwe Noten Amsterdam samen met Eva van de Poll (cello) en Beltane Ruiz Molina (contrabas). Samen spelen zij Oi Kuu - Kaija Saariaho, welke op 3 november 2020 uit zal komen op de cd Nature (start Basklarinet Festijn 2020). Ook spelen zij 4 Fragments (2 delen) - Frederik Neyrinck. Dit is een terugblik op het Basklarinet Festijn 2018 en een compositieopdracht van Basklarinet Festijn & Transit Festival Leuven.  

Het Basklarinet Festijn wordt georganiseerd door de basklarinettisten Fie Schouten en Tobias Klein. Zij besloten zich dit jaar te verdiepen in combinaties van de basklarinet met de familie van percussie-instrumenten. Zoals percussie opschudding kan veroorzaken -denk aan de klap op een trom die je letterlijk wakker laat schrikken - kunnen de warme klanken van een vibrafoon de luisteraar met welluidendheid omhelzen. 

Een combinatie die goed past bij deze tijd waarin er goede redenen zijn om hard met de vuist op tafel te slaan, en even goede redenen om de medemens te omhelzen (al dan nu even niet letterlijk). Zoals jazzmusicus Charles Mingus het zei in zijn klassieker: "Better get hit in your soul."

Enjoy!

Volg Basklarinet Festijn op:
Instagram

Kijk nu!
Kijk nu!
Registreer en kijk!
Uw emailadres is niet juist
Kijk nu!