DOX - 1001

iAmsterdam
1594210055_1593341863_PoweredbyDOX-1001fotograafMiriamGuttmanngekropt.jpg

Thuismarkt presenteert: DOX - 1001

Doneer € 2,- en kijk

DIEHELEDING blaast met aanstekelijk plezier nieuw leven in de magische vertellingen van Duizend- en-een-nacht. Allerlei verhalen worden in korte, theatrale hiphoptracks vertaald. Het hiphop-theatercollectief mixt elementen uit Arabische hiphop, sensuele beats, storytelling en spoken word tot een broeierige oosterse nacht. Denk dikke beats en zachte matrassen: een hiphop-feest als ode aan een van de mooiste verhalen uit de geschiedenis.  

Duizend-en-een-nacht is een oeroud Arabisch verhaal. Nadat koning Sjahriaar bedrogen is door zijn vrouw, huwt hij iedere nacht een nieuwe vrouw en veroordeelt haar 's ochtends ter dood. Tot hij de mooie Scheherazade treft. De verhalen die zij vertelt, zijn zo spannend dat de koning iedere nacht een nieuwe vertelling wil horen. Zij houdt het 1001 nachten (dat is bijna drie jaar!) vol, tot de koning verliefd op haar wordt en voor altijd met haar trouwt. DIEHELEDING vullen de verhalen van Scheherazade met eigen verhalen en stellen zichzelf de vraag: welk verhaal moet je vertellen om niet te sterven?  

Theaterkrant: “Deze voorstelling is een trefzekere ode aan het vertellen van verhalen. Dit is een eigentijds en eigenzinnig collectief, dat we zeker in de gaten moeten houden.”  

Hiphop-theatercollectief DIEHELEDING bestaat uit Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Nick Livramento Silva, Dalorim Wartes, Merel Pauw en Jip Vuik (regie). Vanuit hun liefde voor hiphop maken zij voorstellingen die klinken als een muziekalbum. Ze schrijven raps, personages, scènes en muziek. Iedere show is een dansfeest met dikke beats en intelligente taalspelletjes.  

Volg DIEHELEDING op:
Instagram
Facebook

Volg DOX op:
Instagram 
Facebook
Twitter