Programma Uitmarkt 2020

iAmsterdam
1598295096_YuriHoningMarieckevanderLinden.jpg 1598295096_Fundatie.png Museum De Fundatie
Museum De Fundatie 28 augustus 2020 09:00

Voorproefjes van Museum De Fundatie

Tijdens het Uitmarkweekend (vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus) kun je online twee voorproefjes krijgen van al het moois dat het Zwolse Museum De Fundatie te bieden heeft in het nieuwe culturele seizoen.

Zo kun je de Artist Talk van Anneke Wilbrink bekijken: In de schilderijen van Anneke Wilbrink (1973) lijkt het of de wereld in een deeltjesversneller terecht is gekomen. Futuristische landschappen zijn gevuld met wolkenkrabbers, psychedelische bloemen en bomen geplaatst tegen een achtergrond van blauwe luchten en rotsmassief. Haar werelden roepen herkenning op, met bijvoorbeeld de Erasmusbrug in Rotterdam en de Nieuwe Toren in Kampen (de stad waar ze de academie deed), wat direct daarna oplost in het visuele spektakel van wat er verder te zien is. In deze artist talk is Anneke Wilbrink bezig met de inrichting van haar tentoonstelling in Museum de Fundatie in Zwolle en vertelt ze over het werk wat daar te zien is vanaf volgend weekend.

En je kunt alvast beleven hoe de tentoonstelling Avalon er uit komt te zien met de video art van Mariecke van der Linden en speciaal hiervoor gecomponeerde muziek van Yuri Honing. Want terwijl de Uitmarkt in volle gang is, wordt de tuinzaal van Kasteel het Nijenhuis, tweede locatie van Museum de Fundatie in Zwolle, omgetoverd tot een wilde multidisciplinaire installatie door het kunstenaarsduo Yuri Honing & Mariecke van der Linden in innige samenwerking met Ronald A. Westerhuis, ontwerper van het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen. De ruimte wordt omgedoopt tot Avalon en zal gevuld worden met rook, muziek en glimmende rvs-schalen waarin video’s worden gepresenteerd. Via de video die je tijdens het Uitmarkt-weekend hier kunt raadplegen, krijg je een voorproefje van wat er straks te zien zal zijn in Kasteel het Nijenhuis…

Beeld: Mariecke van der Linden

Volg Museum De Fundatie via:
Website
Facebook
Instagram
Twitter