Programma Uitmarkt 2021

iAmsterdam
1629539152_comedy.jpg Museumplein
Museumplein 27 augustus 2021 22:30

Uitmarkt 2021: Comedytrain X Museumplein

Live vanaf het Museumplein: Comedytrain met Sanne Wallis de Vries, Rayen Panday, Kasper van der Laan en Howard Komproe (host).

Check in voor een late night comedy line-up om van te smullen! In het Uitmarkt Openluchttheater op het Museumplein maken op vrijdagavond 27 augustus vier Comedytrain-grootheden hun opwachting. Klap je handen alvast warm voor Sanne Wallis de Vries, Rayen Panday, Kasper van der Laan en Howard Komproe. 

Wil je dit programma live bijwonen op het Museumplein? Reserveer dan snel je tickets. Je kunt Uitmarkt 2021: Comedytrain live bijwonen als je een kaartje hebt gereserveerd en over een geldig vaccinatie- en/of testbewijs beschikt. Lees voor je reserveert eerst onze huisregels.

Comedytrain is de naam van het collectief van comedians. Al bijna dertig jaar is Comedytrain het keurmerk van stand-upcomedy in Nederland. In haar thuishonk Toomler in Amsterdam wordt talent een podium geboden om ideeën uit te proberen en de basis te leggen voor de stap naar de theaters in Nederland. Een podium voor iedereen die stand-up in de vingers wil krijgen en een gerenommeerde club, waar een groot publiek zich laat verrassen en vermaken.

De line-up van Uitmarkt 2021: Comedytrain X Museumplein

Howard Komproe:

Howard Komproe is een van de vaste en favoriete MC’s van Comedytrain en zal ook op het Museumplein zorgen dat het publiek aan niets ontbreekt.

Wanneer Howard Komproe (1971) op zijn twaalfde in de balletschool terecht komt tussen allemaal mooie lenige meiden, denkt hij zijn levensdoel in vervulling te zien gaan. Helaas, bij gebrek aan dansachtergrond moet hij uitwijken naar de toneelschool. Dat gaat prima totdat hij steeds vaker gevraagd wordt als stand-up comedian op feesten en in clubs.

Al snel heeft Howard via Eric van Sauers de weg naar Comedytrain gevonden. Hij maakt er furore met zijn frisse, ontspannen manier van vertellen en zijn kwajongensachtige attitude zorgt ervoor dat hij met zowat alles wegkomt. Heimwee naar het party- en clubcircuit waar hij begon, zet hem ertoe aan om samen met Najib Amhali en Murth Mossel FreshWagon op te richten, een collectief van jonge Comedytrainleden waar ook Jan Jaap van der Wal en Roué Verveer deel van uit maken.

Solo staat hij ook seizoenenlang in de Nederlandse theaters. Maar alleen is ook maar alleen dus komt hij met nieuw project: de LULverhalen. Verhalen verteld door (on)bekende grapjassen, schrijvers, opiniemakers en tv-personalities vanuit mannelijk perspectief, als tegenhanger van de vaginamonologen. Maar dat is nog niet alles. Howard geeft ook workshops, presenteert, werkt voor radio en tv en schreef het boek De grens van de grap. Daarnaast is hij de bedenker van de onelinershow Padoem Patsss.  

Kasper van der Laan:

Dit jaar genomineerd voor neerlands hoop met 1 Kilo. Publiekswinnaar Leids Cabaret Festival 2018 en hét Comedytalent van 2019.

Vanaf september staat Kasper weer in het theater met zijn bejubelde debuutvoorstelling 1 Kilo, die hij door corona voortijdig moest afbreken. Tijdens zijn coronajaar zat Kasper echter niet stil, hij vertelt zijn nieuwe gedachten en verhalen uit zijn absurde en onvoorspelbare brein.

Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze leefwereld. Kijk voor Kaspers speellijst hier

Rayen Panday:

Rayen geeft op het Museumplein een voorproefje van zijn huidige show Trigger en zijn nieuwe show Focus. Alles in de hoop dat we dit seizoen weer vol van start kunnen gaan!

Bekijk hier zijn speellijst.

Waarom is al het nieuws tegenwoordig ‘Breaking News’? Waarom moet je het er tegenwoordig bij zetten als je een foto hebt genomen zónder filters? Waarom hebben we het nodig om constant door van alles en nog wat te worden getriggerd? De overvloed aan triggers heeft juist een averechts effect. Alles, inclusief jezelf, maar de hele tijd bijzonder vinden…

Rayen Panday vraagt zich in zijn vijfde solo af: wat is er nog écht speciaal?

Sanne Wallis de Vries:

Vanaf 7 september speelt Sanne haar voorstelling Kom door het gansche land! Tournee en speeldata vind je hier

Kom een avond met Sanne beleven zoals je die niet eerder hebt beleefd. Geflankeerd door haar geweldige vaste muzikanten, neemt ze je op haar eigen unieke wijze mee op een trip door de vlammende verbeelding, langs de rauwe realiteit. Sanne gaat je voor door de diepste, donkerste en meest dampende plekken van de menselijke ziel en viert vol vuur dat wat ons bindt: de menselijkheid. Met spijkerzoete stand-up comedy en suikerharde muziek.

Kom. Op. Dan. Kom. Kijken. Kom. Tot inkeer? Kom maar.  

Dit najaar komt er een boek uit van Sanne: Jubel is een uniek zelfportret van een vrouw die al decennia de zalen vult. Afgelopen februari werd Sanne Wallis de Vries vijftig jaar. Midden in de coronapandemie was deze mijlpaal het ideale moment om terug te blikken op haar leven tot nu toe en haar carrière,...  

 

Wil je ook op de hoogte blijven van de Uitmarkt? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief!