Programma Uitmarkt 2020

iAmsterdam
1598525834_CMSEnsembleCorrespondances_MolinaVisuals.jpg 1598525834_vierkantOOM-FESTIVAL-standard-RGB.jpg Festival Oude Muziek
Festival Oude Muziek 28 augustus 2020 20:00

Livestreams van Festival Oude Muziek

Als het Festival Oude Muziek Utrecht 2020 in zijn normale opzet was doorgegaan, dan zou dat zijn begonnen met de Membra Jesu nostri van Dieterich Buxtehude, uitgevoerd door Ensemble Correspondances onder leiding van Sébastien Daucé. Deze passiecyclus voor vocaal-instrumentaal ensemble en solisten met zeven cantates in zes delen is de meest breedgeschouderde compositie die de organist uit Lübeck ooit schreef. Het concert start met een uitvoering van Thin Air van Calliope Tsoupaki, een opdrachtcompositie voor Festivals for Compassion.

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond het coronavirus in Parijs en het dringende quarantaine-advies van de Nederlandse overheid  is het fysieke concert met publiek in de Grote Zaal van TivoliVredenburg vervangen door een livestream vanuit de historische abdij van Saintes (Frankrijk), het thuisland van Ensemble Correspondances. Door deze creatieve oplossing in samenwerking met het bevriende Franse Festival de Saintes kan er toch muziek blijven klinken.  

Foto: MolinaVisuals

Volg Festival Oude Muziek via:
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
Website