Programma Uitmarkt 2020

iAmsterdam
1597829878_CMSanthony_van_dyck__zelfportret_op_15_jarige_leeftijd__1613_1614__gemldegalerie_der_akademie_der_bildenden_knste.jpg 1597829878_noordbrabantsmuseum1.jpg Het Noordbrabants Museum
Het Noordbrabants Museum 28 augustus 2020 09:00

Eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur

Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur, gevestigd in eeuwenoude centrum van ’s-Hertogenbosch op een steenworp afstand van gezellige restaurantjes, mooie boetieks en de fraaie Sint Jan.

Altijd te zien
De vaste collectie bevat spraakmakende werken van meesters als Vincent van Gogh, Jan Sluijters en de familie Bruegel. Het museum vertelt het verhaal van het heden en verleden van Brabant. Daarnaast toont het museum surrealistische topstukken en een brede selectie hedendaagse kunst.

Wisselende tentoonstellingen
In sfeervolle 18de-eeuwse paleiszalen en moderne tentoonstellingsruimten brengt het museum veelzijdige tentoonstellingen met internationaal allure tot leven. Een uitgebreid aanbod met uiteenlopende thema’s. Ook jonge talentvolle kunstenaars met een link naar Brabant krijgen een podium.

Nu te zien
Meesterwerken uit Wenen t/m 6 sept 2020  De tentoonstelling ‘Meesterwerken uit Wenen’ toont een groot aantal 17de-eeuwse Nederlandse en Vlaamse meesters. Meer dan 50 schilderijen en 20 tekeningen van onder meer Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck, Rembrandt van Rijn en Jan Weenix zijn te zien. De werken zijn afkomstig uit de indrukwekkende collectie van de Akademie der bildenden Künste in Wenen. Het is de eerste keer dat een selectie van deze omvang wordt gepresenteerd op Nederlandse bodem en dat het bijzondere verhaal van de Weense Akademie wordt verteld.

Mail en win entreekaarten voor Het Noordbrabants Museum!
Wil je kans maken op vrijkaarten voor Het Noordbrabants Museum?
Mail dan je adresgegevens naar actie@hnbm.nl
De tickets zijn te gebruiken tot en met 31 december 2020.

Volg Het Noordbrabants Museum via:
Website
Facebook
Instagram
Twitter