Programma Uitmarkt 2020

iAmsterdam
1597685564_1597658604_JoanDidion.jpg 1597685564_debalie.jpg De Balie
De Balie 28 augustus 2020 09:00

Een Ode aan Joan Didion

Tijdens het Uitmarktweekend kun je gratis kijken naar de Online Uitmarkt Special van De Balie.Het gaat om De Balie Live: Een ode aan Joan Didion.

Joan Didion: een van de bekendste, meest geprezen Amerikaanse essayisten, en nog altijd een inspiratiebron voor vele schrijvers. In 1968 werd ze in één klap beroemd met haar essaybundel Slouching Towards Bethlehem, een boek dat sinds verschijning nooit meer uit druk is geweest. Wat was er destijds zo vernieuwend aan haar werk, en waarom wordt ze nog altijd gelezen? 

In haar essays duidt ze de tijdgeest van Amerika in de jaren 60 en 70 op een vernieuwende manier, een mengvorm van literaire technieken en journalistiek. We bespreken in dit programma het Amerika uit die tijd, de manier waarop Joan Didion te werk ging en waarom ze nog steeds relevant is, zoveel jaren later.

Nu is haar werk voor het eerst in het Nederlands verschenen: een essaybundel onder de titel De verhalen die we onszelf vertellen en haar boek Het jaar van magisch denken. Interviewer Ianthe Mosselman spreekt met Joost de Vries, samensteller van de essaybundel, die vertelt over het belang van haar werk in deze tijd.

Deze Online Uitmarkt Special is gratis te bekijken van vrijdag 28 augustus tot en met zondag 30 augustus via de homepage.

Volg De Balie via:
Website