Programma Uitmarkt 2020

iAmsterdam
1597684714_1597392033_De-balie-Milikowski-2.jpg 1597684714_debalie.jpg De Balie
De Balie 28 augustus 2020 20:00

Livestream: Een klein land met verre uithoeken

In Nederland groeit de kloof tussen kansarm en kansrijk, tussen centrum en periferie en tussen macht en onmacht. Naarmate Nederland verandert in een lappendeken van winnaars en verliezers, wordt de urgentie om in te grijpen groter. In haar nieuwste boek Een klein land met verre uithoeken schetst Floor Milikowski het tijdsbeeld van dorpen, steden, bewoners en bestuurders op zoek naar houvast in een veranderende wereld. Hoe willen we dat het land eruitziet – en wie kan, wil of moet daar invloed op uitoefenen?

Een avond vol bestuurlijke dilemma’s, over de vermeende kloof tussen stad en platteland en megalomane winkeloutlets met o.a. onderzoeker Josse de Voogd, voorzitter Nederlandse Vereniging van Makelaars Onno Hoes en natuurlijk Floor Milikowski.

Sprekers:
Floor Milikowski, schrijver, onderzoeksjournalist. Schreef eerder onder meer de bestseller Van wie is de stad en verlegt in haar nieuwste boek Een klein land met verre uithoeken de focus naar het hele land. Ze ziet hoe een veranderend Nederland zorgt voor ongelijke kansen.

Onno Hoes is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en voormalig burgemeester van onder meer Haarlemmermeer en Maastricht.

Josse de Voogd is zelfstandig onderzoeker, publicist en expert electorale geografie. Hij houdt de Randstad een spiegel voor en wijst op het ‘gemiddelde’ Nederland, dat tussen platteland en stad in zit, maar te weinig aandacht krijgt.

Martha Riemsma is hoofdredacteur van dagblad Tubantia. Maarten van Poelgeest was van 2006 tot 2014 wethouder in Amsterdam. Nu is hij partner bij Andersson Elffers Felix.

De livestream van deze lezing is hier op 28 augustus live te volgen op de homepage.