I Amsterdam

Tips & Nieuws

25 - 27 augustus
Amsterdam | Oosterdok
 1. Tips & Nieuws

 2. Silent Disco

  Pop, Dance, Hiphop

  Dansen in de Silent Disco

  Koptelefoon op en gaan. Op het Marineterrein strijden de beste clubs van Amsterdam voor eeuwige roem in de Silent Disco. DJ's van de Melkweg, Panama, de Kring en de Sugar Factory staan lijnrecht tegenover elkaar in een muzikaal duel. Het publiek beslist welke club zich koning van de dansvloer mag noemen.  

 3. 7:triple moon - Nicole Beutler

  Dans

  Drie vrouwen, drie generaties, één maan

  De voorstelling 7: Triple Moon van de Duits-Nederlandse choreograaf Nicole Beutler is een ode aan de vrouw. Op het toneel staan de 25-jarige Madelyn Bullard, de 33-jarige Marjolein Vogels en de 67-jarige Hlif Svavarsdottir. De danseressen laten in drie solo's de verschillende fases van het vrouw zijn zien: onverschrokken jeugd, moederschap en ouderdom. Dit in samenspel met de maan, die in alles op het toneel aanwezig is.

 4. Opening 2

  Dans

  Méditerranée - Introdans

  Zuidelijke sferen, Latijns temperament, sensualiteit en levenslust: dat zijn de ingrediënten van Introdans' Méditerranée. Een programma bestaand uit creaties van de Spaanse choreografen Cayetano Soto, Jorge Pérez Martínez en Nacho Duato. Aardse, intuïtieve en gevoelsmatige dans, veelal voortvloeiend uit de muziek die hen inspireert.

 5. Opening 4

  muziek

  Hireth

  Het Amsterdamse popduo Keri Vink en Robbert Suilen brengt meerstemmige zang, gitaren, loops en verhalen samen in één eclectisch geheel van elektronische en akoestische muziek. De voorliefde voor improvisatie van jazz, de gelaagdheid van elektronische muziek, het verhalende van folk en de energie van pop muziek vinden zich een weg terug in hun liedjes. Deze elementen zorgen ervoor dat geen optreden hetzelfde klinkt. Zaterdagmiddag speelt het duo in de Blue Note zaal van het Conservatorium.

 6. Musical Sing-a-Long

  Afsluiter

  Musical Sing A Long

  Volledig volgens traditie is de Musical Sing A Long de afsluitende act van de Uitmarkt. Dus voor alle musicalfanaten en meezingers – het is tijd om de keel te smeren en je klaar te maken voor een avond vol prachtige nummers uit de musicals van het nieuwe seizoen.

 7. Pepijn Schoneveld 1

  Cabaret

  Pepijn Schoneveld

  Pepijn Schoneveld is acteur en cabaretier. In zijn voorstelling 'Stante Pede' geeft hij zijn visie op het 'nu'. Want alles moet nu, meteen, vandaag en zo snel mogelijk. Terwijl hij tegelijkertijd probeert in te zíjn in het nu. Daar is het namelijk veel leuker.

 8. Opening 6

  Hoofdpodium

  Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Berget Lewis

  Zaterdag zorgt Berget Lewis samen met het zeventienkoppige Jazz Orchestra of the Concertgebouw voor een swingend begin van de dag met de fijnste songs uit de soulgeschiedenis. Van vroeger, tot nu. Met muziek van James Brown, Aretha Franklin, Jackson 5 maar ook van Dangelo en Bruno Mars.

 9. Opening 7

  NEMO

  Uitmarkt Junior

  In en rond NEMO is het één groot feest, met theater- en dansvoorstellingen, workshops van Amsterdamse musea,  films, musicals en muziekoptredens voor kinderen. Leer fotograferen als een echte fotograaf met FOAM, word een Hollandse meester net als Rembrandt met de tekenles van het Rijksmuseum of ga op ontdekkingstocht samen met het Amsterdam Museum. Glij naar het puntje van je stoel in de Theaterzaal van NEMO met onder andere Het Strijkkwartet van Meneer Sax en De Grote Reptielenshow. Of plof in een bioscoopstoel in de Filmzaal voor bijzondere kinderfilms van Eye Filmmuseum en Cinekid. Buiten drijft het Krakeling Podium met muziek van Dirk Scheele, de mooiste liedjes van de meiden van Het Kleine Theater en Buurman is weer terug, dit keer in de natuur. Nóg niet uitgekeken­? Op de informatiemarkt op de kade vind je alles wat je wil weten over de nieuwe jeugdvoorstellingen.  

 10. Deze drie tentoonstellingen moet je zien bij Mediamatic

  Mediamatic

  Deze drie tentoonstellingen moet je zien bij Mediamatic

  Mediamatic zoekt het snijvlak op van kunst, design en wetenschap en huist in de glazen kassen naast Hannekes Boom. De openbare stadsbiotoop experimenteert met stadslandbouw, de oorsprong van de tosti, aquaponics en wat je allemaal kan doen met urine. Tijdens de Uitmarkt zijn hier drie tentoonstellingen te zien die je niet kunt missen:  

  1. Cut the Crap met Conny
  Designer Conny Groenewegen werkt samen met Fashion Machine (FAMA) aan een deken van verknipte fleece truien. Brei mee met dit enorme mode-kunstwerk dat langzaam de kassen toedekt en leer meer over verschillende breitechnieken, het recyclen van kleding en de invloed van wegwerpmode op jou en je omgeving.  
  1. Spectrum Crops
  Fotosynthese is het proces in planten wat licht omzet in chemische energie. Het beïnvloedt de vorm, structuur en kleur van de plant. Maar wat gebeurt er als de plant alleen maar wordt blootgesteld aan één bepaalde kleur licht? Groene blaadjes absorberen een regenboog aan kleuren in de kassen van Diana Scherer’s Spectrum Crops. Hoe beïnvloeden verschillende golflengtes van licht de groei van kruiden, groenten en grassen?  
  1. Twijfel Zaaien
  Een levende infographic. Achter de kassen van Mediamatic staan dertig plantenbakken, elk met hun eigen levensvraag. Voel je je fundamenteel eenzaam? Doorbreek je taboes? Afgelopen zomer hebben verschillende Amsterdammers hier hun reacties geplant. Deze bloemzaadjes zijn nu uitgegroeid tot levende antwoorden. Zaai je eigen twijfels of bewonder die van anderen.

 11. Opening 3

  De Vrije Uitloop

  Amsterdam Fringe Festival

  Het Amsterdam Fringe Festival organiseert De Vrije Uitloop, het tofste theatrale kippenhok van de Uitmarkt. Hier zie je exclusieve voorproefjes van voorstellingen van Amsterdam Fringe, geeft Rake Klappen je ervan langs met een acrobatische theatershow en maken acts als Collectief Explosief, I’m With Stupid en DJ Charlie het onmogelijk om stil te blijven zitten.