Argentijnse vibe

Pannonica Quartet

Achter de schermen

Ontdek de museumwereld

Cineville films

Voorpremières, klassiekers, korte en lange films, documentaires

Bellevue Buiten Zaterdag

Breed scala aan Nederlandse theatermakers

Grote orkesten op de Uitmarkt

Zeven grote orkesten uit heel Nederland

Symfonica Hollandia

Met o.a. De 3JS, Angela Groothuizen, Paul de Munnik

Uitmarkt 2016

Wat ga jij zien, horen, doen en beleven komend seizoen? Je ontdekt 't op de Uitmarkt. Met meer dan 350 gratis optredens is de Uitmarkt hét culturele evenement van Nederland.

Op het Museumplein en rondom het Leidseplein presenteert de 39ste editie van de Uitmarkt onverwachte combinaties, theatrale gekte, muziek in alle toonaarden, pop up voorstellingen en een stille disco. Vertrouwde gasten en verrassende nieuwkomers verwelkomen je graag bij hun optredens. Zo pakt Yuri Honing in de Jazz club van het Concertgebouw uit, toont Conny Janssen Danst Courage in de Stadsschouwburg Amsterdam en het muzikale cabaretduo Maartje & Kine gaat los in Bellevue.

Opening
Om 21 uur presenteert Jörgen Raymann op vrijdag 26 augustus het openingsprogramma op het Museumplein, met onder meer Jeangu Macrooy, Lucas Hamming, Capella Amsterdam en Cirque Eloize. The New Cool Collective is de trouwe huisband van dienst deze avond. Zij zetten de toon voor een lang weekend cultuur.

Orkesten
Maar liefst zeven orkesten laten van zich horen op de Uitmarkt, zoals het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het Residentie Orkest en het Orkest van de 18e eeuw. Op zondagavond is de vertrouwde afsluiting met het Metropole Orkest en de Musical Sing a Long.

Talent groeit
Naast de grote podia met bekende artiesten is er op de Uitmarkt ook volop ruimte voor jonge talentvolle makers. Kris kras over het Museumplein loopt de Yellow Brick Road waar de nieuwe generatie makers zich presenteert te midden van het publiek. Drijvende kracht achter de Yellow Brick Road zijn de talentontwikkelaars, zoals Nowhere, Solid Ground Movenment, Don't hit mama, Poetry Circle Nowhere, Spin Off en Theater De Gasten. Op en rondom het Vrije Uitloop-podium pakt het Amsterdam Fringe Festival uit met een theatraal kippenhok.

Uitmarkt Junior
Speciaal voor de jeugd is er een eigen programma met optredens en activiteiten. Bij Kids@work kunnen kinderen zelf aan de slag – acteren, schilderen of een filmpje maken; het kan allemaal.

Uitmarkt Boeken & Informatie
Welke boeken gaan we lezen en welke exposities en voorstellingen mogen we niet missen? Op de Informatiemarkt presenteren culturele ins1tellingen hun aanbod en op de Uitmarkt Boeken kun je zowel nieuwe schrijftalenten als bekende auteurs spotten.


Voor de planner en de spontane bezoeker, bekijk hier het programma en kom langs. De leukste, mooiste, grappigste en meest onvergetelijke momenten beleef je op de Uitmarkt.

sluiten