Opening Uitmarkt


Mountain Dew


Repetitie Musical Sing-a-long


Uitmarkt 2015


Uitmarkt Junior 2015


Meer dan 300 optredens


Uitmarkt 2016

De Uitmarkt is dé landelijke opening van het culturele seizoen! Dit jaar is het van 26 tot en met 28 augustus 2016 op en rondom het Museumplein en Leidseplein feest.

Vorig jaar stond de Uitmarkt in het teken van nieuw talent. Drie dagen lang genoten meer dan een half miljoen bezoekers van wel 300 verschillende gratis optredens op 30 podia en presentaties van zo'n 200 culturele instellingen. Zo waren er optredens te zien van onder andere Sarah-Jane, winnares van de Amsterdamse Popprijs 2014 en NPO Radio 6 Soul & Jazz Talent, rapper Diggy Dex en singer-songwriter Steffen Morrison. Daarnaast bood een speciale broedplaats midden op het Uitmarktterrein jonge makers een open podium, er vonden skatewedstrijden plaats en tien Amsterdamse clubs lieten duizenden bezoekers geruisloos uit hun dak gaan in de speciale silent disco. Natuurlijk was er ook weer een knallende openingsavond met onder andere Paul de Leeuw, Orgel Vreten en De Jeugd van Tegenwoordig. En als kers op de taart werd de Uitmarkt zondagavond traditiegetrouw afgesloten met een daverende Musical Sing-a-Long.

Nog even nagenieten van de Uitmarkt 2015? Bekijk hier alle foto's en video's.

Wil jij aan de slag op de Uitmarkt?

De Uitmarkt is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een hart voor cultuur. Weet jij van aanpakken en zet je graag je schouders ergens onder? Ben jij gastvrij en representatief? En vind je het leuk om zowel met publiek als met artiesten te werken en samen met anderen iets moois neer te zetten? Je krijgt de mogelijkheid om ervaring op te doen én om jouw talent in te zetten. Je werkt in een gezellig team en krijgt een uniek kijkje achter (en voor) de schermen. Je bent van 22 t/m 30 augustus 2016 minimaal 2 dagen beschikbaar om te helpen bij de op- en afbouw op het Museumplein. Daarnaast kun je tijdens het Uitmarkt-weekend verschillende functies bekleden waaronder Artiesten- of Presentatorenopvang, (Assistent) Podiumcoördinator, Medewerkersopvang, Publieksbegeleider of Marktmeester. Mail ons je beknopte motivatie en CV via info@devriesproducties.nl. Kijk voor meer info op: www.devriesproducties.nl
lees meer tips

sluiten