Opening Uitmarkt 2016


Beleef de Uitmarkt 2016 opnieuw!


Scapino Ballet Rotterdam


Come Together Concert


Mountain Dew Summer Skate


Beleef de Uitmarkt 2016 opnieuw!


Uitmarkt 2016

De Uitmarkt is dé landelijke opening van het culturele seizoen! Gedurende het laatste weekend van augustus vond de 39e editie plaats op en rondom het Amsterdamse Museum- en Leidseplein.

De afgelopen jaren heeft de Uitmarkt zich ontpopt tot springplank voor aanstormend talent en ook dit jaar is er ruimschoots aandacht gegeven aan jong Nederlands talent. De Vrije Uitloop was een samensmelting van talentvolle bandjes, singer songwriters en dansers. De Balie was vanouds de plek waar eindexamenfilms tentoon werden gesteld. Op het Krakelingpodium debuteerde jonge schrijvers in het kader van Uitmarkt Boeken. De Pit selecteerde drie vernuftige bandjes die een aantal optredens verzorgden en het ABN-Amro Podium presenteerde 23 talenten die de afgelopen maanden zijn getraind door bekende Nederlandse artiesten zoals Karin Bloemen, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Dans Theater.

Drie dagen lang genoten meer dan een half miljoen bezoekers van meer dan 300 verschillende gratis optredens op 30 podia en presentaties van zo'n 200 culturele instellingen. Een speciale broedplaats midden op het Uitmarktterrein bood jonge makers een open podium, er vonden skatewedstrijden plaats en tien Amsterdamse clubs lieten duizenden bezoekers geruisloos uit hun dak gaan in de speciale silent disco. Ook was er weer een knallende openingsavond gepresenteerd door Jörgen Raymann en werd de Uitmarkt zondagavond afgesloten met een daverende Musical Sing-a-Long.

Nog even nagenieten van de Uitmarkt 2016? Bekijk hier alle foto’s en video’s.

sluiten